Το Ταξίδι της Ψυχής

Το Ταξίδι της Ψυχής

 

Κάποια στιγμή στη ζωή σου μπορεί να νιώσεις ότι κάποιες καταστάσεις ή γεγονότα ενέχουν πίεση, θλίψη, απώλεια .. σε προβληματίζουν, νιώθεις μπερδεμένος-η, με διάφορες εσωτερικές συγκρούσεις και ερωτήματα που περιμένουν μια δική σου απάντηση. Και εκεί αρχίζει η εσωτερική σου αναζήτηση .. το δικό σου ΤΑΞΙΔΙ.

 

Προτιμώ να σου μιλάω για το Ταξίδι της Ψυχής ή απλά το ‘ταξίδι’ παρά συνεδρία .. γιατί η καλή ζωή είναι πορεία και όχι προορισμός, είναι μια διαδικασία και όχι κατάσταση, όπως λέει και ο Carl Rogers. Αποφεύγω τη λέξη Ψυχοθεραπεία διότι έχει μερικές φορές αρνητική φόρτιση.

Εσύ είσαι ο ταξιδιώτης [προτιμώ αυτή τη λέξη παρά ‘θεραπευόμενος’ ή ‘πελάτης’] και θα σε βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι κοιτώντας μαζί το χάρτη με διαφορετική οπτική ή δημιουργώντας νέες διαδρομές.

 

Ποιες μορφές μπορεί να πάρει το ταξίδι και ποιος μπορεί να είναι στη θέση του ταξιδιώτη

 

Το δικό μου ταξίδι

Είσαι μόνο εσύ [Το δικό σου ταξίδι στη θέση του όρου ατομική συνεδρία].

Το πρώτο ταξίδι γνωριμίας διαρκεί περίπου 1 ώρα και τα υπόλοιπα 45 λεπτά. Το εισιτήριο είναι στα 40 ευρώ. Μπορείς να επικοινωνήσεις για να πληροφορηθείς για την έκπτωση που παρέχεται σε φοιτητές-σπουδαστές, ανέργους καθώς και σε όποιον-α έχει ήδη ξεκινήσει ένα παράλληλο ταξίδι [κάνει συναντήσεις και με Διατροφολόγο].

 

Το ταξίδι του ζευγαριού

Είσαι μαζί με το σύντροφο σου [τοταξίδι του ζευγαριού στη θέση του όρου συμβουλευτική ζεύγους]. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα περίπου.

 

Το ταξίδι οικογένειας

Είσαι μαζί με τον σύντροφο σου ή και ο μόνο ίδιος/η ίδια [αν μεγαλώνεις μόνος-η το παιδί σου] για θέματα γονεϊκότητας. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα περίπου. [το ταξίδι της οικογένειας στη θέση του όρου συμβουλευτική γονέων]

 

Το ταξίδι της ομάδας

Είσαι μαζί με άλλα άτομα που μοιράζεστε ή σας απασχολεί κάτι κοινό [το ταξίδι της ομάδας στη θέση του όρου ομαδική θεραπεία].Το ταξίδι διαρκεί 1.30 ώρα περίπου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ

 

Το ταξίδι της ψυχής με πυξίδα το skype

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως, λόγοι υγείας, χιλιομετρική απόσταση από το γραφείο μου ή άλλες δυσκολίες που το ταξίδι χρειάζεται να γίνει με πυξίδα το skype. Κάνεις εγκατάσταση του προγράμματος skype και διαχειριζόμαστε αυτό το ταξίδι μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω βιντεοκλήσεων.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 50′ και το εισιτήριο είναι στα 30 ευρώ.

Μπορείς να επικοινωνήσεις για να πληροφορηθείς για την έκπτωση που παρέχεται σε ανέργους.

Καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει συμφωνηθεί, την ημέρα που έχει συμφωνηθεί και πάντοτε πριν το συμφωνημένο ταξίδι. Οι αποδείξεις των ταξιδιών θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση που έχει οριστεί από τον ταξιδιώτη.

Σε περιπτώσεις που νιώθεις έντονη θλίψη [μέτρια-σοβαρή κατάθλιψη] θεωρώ σημαντικό να αναζητήσεις έναν άλλο συνταξιδιώτη που κατά προτίμηση μπορείς να τον δεις από κοντά [όπως, κλινικό ψυχολόγο ή ψυχίατρο].