Ευφροσύνη Μήτσιου Mental Trainer

Mental Training

  • Aθλητών, προπονητών, ομάδων και γονέων
  • Παιδιών, εφήβων, ενηλίκων 
  • Σχολή Γονέων
  • Συμβουλευτική Ζευγαριού

Ξεκίνησα αρκετά χρόνια πριν από μια μικρή επαρχιακή πόλη, τα Γρεβενά, να σπουδάσω αυτό που τόσο μου άρεσε, την Ψυχολογία. Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με υποτροφία του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Φιλεκπαιδευτικής του Δήμου Γρεβενών.

Συνέχισα στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Α.Π.Θ.) μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική – Εξελικτική ΨυχολογίαΠαιδοψυχολογία όπως το καταλαβαίνουν πιο εύκολα αρκετοί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό]. Η ετήσια πρακτική άσκηση (1125 ώρες) κατά τη διάρκεια αυτών των σπουδών πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Περιλάμβανε εβδομαδιαίες παρουσιάσεις περιστατικών, εσωτερικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, εκπαίδευση χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών [WISC – III], συνεδρίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής γονέων, θεραπευτικές συνεδρίες, επισκέψεις/παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία παιδιών.

Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών εκπαιδεύτηκα στη «Μη-Κατευθυντική Εμψύχωση των Ομάδων και στη Διαχείριση των Συναισθημάτων» (ψυχόδραμα, παιχνίδια ρόλων, μέθοδοι και πρακτικές από Gestalt θεραπεία [Perls], αυτόματη-αυθόρμητη έκφραση/θέατρο, μάσκες, τεχνικές κλόουν).

Το ενδιαφέρον μου γύρω από τη σχέση Ψυχολογίας και Διατροφής με οδήγησε να εξειδικευτώ στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία (Master Practitioner από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών [ΚΕΑΔΔ] υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED). Συνεργάζομαι με Διαιτολόγους – Διατροφολόγους για θέματα που σχετίζονται με Διατροφή και Ψυχολογία σε παιδιά – εφήβους – ενήλικες (διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία, αυτοεκτίμηση, εικόνα σώματος).

Η αγάπη μου για τον Αθλητισμό [και γενικά την οποιαδήποτε φροντίδα του εαυτού μέσω κίνησης] ξεκινά από παλιά που ο μπαμπάς μου και οι θείοι μου -και μεγαλώνοντας, ο αδερφός μου- με έπαιρναν μαζί τους στα γήπεδα. Εκεί άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη συνεισφορά του ψυχολογικού τομέα και την επιρροή του τρόπου σκέψης στην συμπεριφορά και την απόδοση των αθλητών. Eξειδικεύτηκα στην Αθλητική Ψυχολογία [Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA] και [Psychology for High Performance Sports, Barça Innovation Hub Universitas] και πάνω σε αυτό επικεντρώνω τη δουλειά μου σήμερα στο κομμάτι του Mental Training [Προπόνηση Μυαλού] αθλητών, προπονητών, ομάδων και γονέων.

Από το 2007 αρχίζει η επαγγελματική μου διαδρομή.

Παράλληλα με τα θεραπευτικά ‘ταξίδια’ [ή συνεδρίες όπως λένε], το 2007-2011 συμμετείχα εθελοντικά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης -από το «Χαμόγελο του παιδιού»- στο Παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά (ακόμη και τα μεγάλα) και η αλληλεπίδραση με αυτά είναι πολύτιμη για αυτό το 2008-2013 παρέδιδα μαθήματα Ψυχολογίας στα ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης.

Για ένα χρόνο (2009 – 2010) παρουσίαζα εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή Ψυχολογίας, σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, στο «Πανόραμα».

Με το Σύλλογο Φίλων Εθελοντών Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης το διάστημα 2010 – 2011 στον Δενδροπόταμο διενεργήσαμε ομάδες υποστήριξης και έκφρασης συναισθημάτων μέσω δημιουργικής απασχόλησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (παιδιών Roma).

Για Mental Training αθλητών, προπονητών, ομάδων και γονέων ενδεικτικά, το 2011-2013 συνεργάστηκα με την ομάδα Handball αντρών του ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχα στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Στίβου για το Παγκόσμιο στην Ουκρανία. Το  2013-2014 συνεργάστηκα με τη Σχολή Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στη Θεσσαλονίκη και με την ομάδα Handball αντρών του ΦΟΙΒΟΥ Συκεών. Παράλληλα, συμμετέχω ως mental trainer ή motivational speaker σε σεμινάρια, ημερίδες ή αθλητικές διοργανώσεις.

Στις αρχές του 2013 συμμετείχα στην εφαρμογή Android Free για Πρώτες Βοήθειες, ιατρός on line & στο σπίτι, εφημερεύοντα on line και Ψυχολογική υποστήριξη και συγκεκριμένα στην επιστημονική επιμέλεια των φωνητικών οδηγιών για τη διαχείριση της κρίσης Πανικού.
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.neaygeias.firstaidapp&feature=search_result&hl=en

Παρακολουθώ τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας συμμετέχοντας σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια και ενεργά με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και δημοσίευση σε ελληνικό και ξένο επιστημονικό περιοδικό. Έχω προσκληθεί να μιλήσω στα πλαίσια επιμορφωτικών εκδηλώσεων, σε επιστημονικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων καθώς και σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Παράλληλα αρθρογραφώ σε περιοδικά υγείας και σε αντίστοιχα sites στο Διαδίκτυο.

Είμαι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών [ΚΕΑΔΔ] και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών [ΙΔΜΕ].

Είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας [FEPSAC]

Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου [Αριθ.Πρωτ.1862] και στο γραφείο μου παρέχονται ψυχοθεραπευτικά ‘ταξίδια’ [συνεδρίες] εκλεκτικού τύπου [με στοιχεία από διάφορες προσεγγίσεις όπως, ανθρωπιστικές, ψυχοδυναμικές, γνωστικο-συμπεριφορική και NLP (Νειρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός)].

Αυτά που με εκφράζουν είναι ..

«Ό,τι δεν έγινε ποτέ είναι .. ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο ..»

«Τα καλύτερα δεν έρχονται.. εμείς τα φέρνουμε»

«Train your mind, transform your life!»