Σχετικά με μενα

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤα ταξίδια μου άρεσαν από μικρή… δεν με ενδιέφερε τόσο ο προορισμός, αλλά να είμαι στο αυτοκίνητο, με καλή μουσική και να ταξιδεύω.

Μεγαλώνοντας διαπίστωσα ότι υπάρχουν και εσωτερικά ταξίδια, αυτά που γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον ενδυναμώνεις προπονώντας το μυαλό σου [mental training]. Αυτό με έκανε να νιώθω ελεύθερη και ευτυχισμένη. Αυτή την ‘ανακάλυψη’ ήθελα να τη μοιραστώ και με άλλους και θυμάμαι τον εαυτό μου να μιλά σε φίλους και συγγενείς για ψυχολογία, για το πώς μπορούν να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους, να διεκδικήσουν τα όνειρα και τα ‘θέλω’ τους, να δούνε αλλιώς τη ζωή τους και να νιώθουν πιο γεμάτοι κάνοντας τη ζωή τους πιο απλή. Μετά από χρόνια συνεχίζω να κάνω το ίδιο με τη διαφορά ότι τώρα ο τοίχος μου έχει πτυχία Ψυχολογίας [και δεν απευθύνεται σε συγγενείς, λόγω του κώδικα δεοντολογίας, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες μου].

Με συγκινούν αυτές οι διαδρομές που μοιράζομαι με τους ταξιδιώτες όχι μόνο τις ζόρικες στιγμές τους, την καταιγίδα που ζούνε όταν πρωτοέρχονται αλλά και το ουράνιο τόξο που ξεπροβάλλει μετά την ενδυνάμωση τους!

Ανοίγοντας τον ταξιδιωτικό μου χάρτη μπορείς να δεις ότι τα δυο πιο σημαντικά σημεία-σταθμοί είναι ο αθλητισμός [sport psychology] και οι βιωματικές ομιλίες [speaking-live events].

Θα με δεις συχνά σε γήπεδα προπονώντας ψυχολογικά [mental training] αθλητές, προπονητές, ομάδες και γονείς καθώς ο ψυχολογικός τομέας και ο τρόπος σκέψης επηρεάζουν άμεσα την αθλητική συμπεριφορά και απόδοση.

Προπονώντας το μυαλό μας.. Η ζωή αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς! – «Train your mind.. Transform your life!» ..   αναφέρω συχνά στις βιωματικές μου ομιλίες [speakinglive events] με στόχο να σε εμπνεύσω να ξεβολευτείς από τον καναπέ του φόβου και της ανασφάλειας και να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Να καταφέρεις και αυτά που οι άλλοι σου λένε ότι δεν μπορείς.

Σου δίνω μια εικόνα απο αυτά που πιστεύω και που μπορώ να σε βοηθήσω να τα πετύχεις…

  • Να κάνεις τη ζωή σου να μετρά «The important is not what you look at but what you choose to see and to be»
  • Να είσαι ευτυχισμένος ζώντας με ευγνωμοσύνη [gratitude] στο ‘εδώ και τώρα [mindfulness]
  • Να πετύχεις αυτό που θέλεις καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί, απλά δεν έχει αξιοποιήσει κατάλληλα το δυναμικό του και τις συνθήκες ~ «Believe and decide that you can do it»
  • Να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του μυαλού σου διότι αν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς να το κάνεις  «If you can dream it, you can do it »
  • Να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή και θα αλλάξει η ζωή σου « If you change the way you look at things, the things you look at… change! » [NLP]

Και επειδή όπως λέω συχνά «τα καλύτερα δεν έρχονται, εμείς τα φέρνουμε» αποφάσισε τι θέλεις να φέρεις στη ζωή σου και πώς πραγματικά θέλεις να τη ζήσεις.

Αν όχι τώρα .. πότε;

 

Η ευτυχία δεν είναι προορισμός, είναι τρόπος να ταξιδεύεις ..

Life is a journey

En JOY it !
sxetika-me-mena