Διάλεξη “Αθλητισμός, σχολικές εξετάσεις και άγχος”

Μία πρωτοποριακή διάλεξη διοργανώνει ο Φοίβος Συκεών, τη Δευτέρα 12 Μαΐου στο κλειστό δημοτικό θέατρο των Συκεών και απευθύνεται σε γονείς, αθλητές και προπονητές.

Το θέμα της διάλεξης είναι «Αθλητισμός, σχολικές εξετάσεις και άγχος» και γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο καθώς πλησιάζουμε προς την εξεταστική περίοδο για τους μαθητές και τους φοιτητές.

Η διακεκριμένη ψυχολόγος, Φρόσω Μήτσιου, θα αναλύσει «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους νεαρούς αθλητές να διαχειριστούν το άγχος τους» και θα αναπτύξει το «Ρόλο της Ψυχολογικής Προπόνησης».

«Στο Φοίβο Συκεών ο νεαρός αθλητής αντιμετωπίζεται ως ένα ολοκληρωμένο άτομο, αναλογιζόμαστε τις κοινωνικές του υποχρεώσεις και προσπαθούμε να του παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη όχι μόνο εντός των γραμμών του γηπέδου, αλλά και σε κάθε πλευρά της ζωής του. Με αυτό το σκεπτικό διοργανώνουμε αυτή τη διάλεξη, στο πλαίσιο των παράλληλων αθλητικών – κοινωνικών δράσεων που έχουμε αναπτύξει φέτος και που θα πολλαπλασιαστούν την επόμενη χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος του Φοίβου, Αντώνης Σαουλίδης, που απευθύνει κάλεσμα σε γονείς, αθλητές και προπονητές όλων των σωματείων της περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Η διάλεξη στο κλειστό δημοτικό θέατρο των Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων) θα ξεκινήσει στις 18.30.

 

Πηγή